U bevindt zich hier: Home > De bouwvakarbeiders > Inactieve arbeiders > Aanvullende werkloosheidsvergoedingen

Aanvullende werkloosheidsvergoedingen

Wanneer arbeiders tijdelijk of langdurig werkloos zijn door slechte weersomstandigheden of door een economische situatie vallen ze terug op een werkloosheidsuitkering. Omdat de werkloosheidsuitkering lager ligt dan het loon tracht Constructiv dit verschil zo veel mogelijk weg te wissen via aanvullende vergoedingen.

Aanvullende vergoeding vorst

Alle werknemers, die in het bezit zijn van een rechthebbende legitimatiekaart, hebben voor elke dag van werkloosheid omwille van het winterweer (vorst of blijvende sneeuw) recht op deze vergoeding. Ze wordt samen uitgekeerd met de werkloosheidsvergoeding. Het bedrag van de vergoeding is afhankelijk van de scholingsgraad van de arbeiders. 

Aanvullende vergoeding bouw

Naast vorst en sneeuw kunnen ook andere weersomstandigheden zorgen voor tijdelijke werkloosheid. Ook het economisch klimaat kan het werk tijdelijk verhinderen. Ook hier geldt een gelijkaardig systeem als bij vorst of blijvende sneeuw. Naast de hoofdwerkloosheidsvergoeding hebben de arbeiders, mits ze in het bezit zijn van een rechthebbende legitimatiekaart, recht op een aanvullende vergoeding bouw.

Zowel bij volledige als tijdelijke werkloosheid kunnen arbeiders aanspraak maken op deze vergoeding, met een maximum van 60 werkloosheidsdagen.